Proces & werkwijze

Een goede coating partner speelt een cruciale rol bij het behalen van de gewenste kwaliteit van coatings voor uw specifieke toepassing.

Er zijn helaas ook ‘cowboys’ op de markt. En vaak weten professionele partijen niet dat u niet naar een autospuiterij hoeft met uw kostbare en waardevolle producten.

De 5 belangrijkste voordelen van Meiling Coatings voor Uw producten:

Diepgaande kennis van de coating industrie en technische expertise om coatings te ontwikkelen, aan te passen en te optimaliseren om aan uw specifieke eisen en behoeften te voldoen.

Het stellen van hoge eisen aan de kwaliteit van onze coatings en het uitvoeren van strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat onze coatings aan de vereiste specificaties voldoen. We beschikken over de benodigde certificaten en kwaliteitskeurmerken.

Altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen in de coating industrie en up-to-date blijven met de nieuwste technologieën en materialen. In staat om innovatieve coatings te ontwikkelen die voldoen aan uw specifieke eisen.

Flexibel en in staat om ons aan te passen aan de veranderende behoeften van onze opdrachtgever. In staat om snel te reageren op veranderingen in de productieplanning en oplossingen op maat bieden die aansluiten bij uw specifieke wensen.

Uitstekende klantenservice en ondersteuning bieden. In staat om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en advies te geven over de beste coatingoplossing voor uw specifieke toepassing. Goede bereikbaarheid en service van hoge kwaliteit.

Onze werkwijze ziet er als volgt uit:

  1. Wij hebben de producten van onze opdrachtgevers vaak op voorraad.
  2. Zodra deze producten binnen komen gaan ze direct door onze kwaliteitscontrole om te beoordelen of er afwijkingen zijn die invloed kunnen hebben op de uiteindelijke afwerking. Zijn de afwijkingen te groot dan nemen we contact op met de opdrachtgever om te voorkomen dat we producten afleveren waarvan de eindafwerking een onvoldoende krijgt. In het geval dat wij herstelwerkzaamheden moeten uitvoeren, bespreken we dit vooraf met de opdrachtgever om verrassingen achteraf te voorkomen.
  3. Als het gaat om kunststof dan wordt dit afgeblazen en ontstoft door middel van ionisering. Zo halen we het statische eraf waardoor stof niet meer aangetrokken wordt tot het materiaal. Waar nodig schuren wij bij.
  4. Dan gaan we spuiten. Afhankelijk van de primer krijgt het product één of twee lagen.
  5. Vervolgens hangen wij de producten in de droogkabine.
  6. Daarna vindt er een handmatige controle op afwijkingen plaats door een van onze specialisten en worden eventuele herstelwerkzaamheden uitgevoerd.
  7. Dan is het tijd om de producten te spuiten in een lak naar keuze, variërend van verometal tot hoogglans lak, extreem matte lak, enzovoort.
  8. Vervolgens hangen wij de producten opnieuw in de droogkabine.
  9. Nu ondergaan de producten een eind kwaliteitscontrole zodat ons reclamatiepercentage beneden de 1% blijft.
  10. De producten worden nu opgehaald of worden bezorgd met ons eigen transport.

Inspiratie nodig voor uw project?