Technieken

Professionele werkruimte

Doordat wij gebruik maken van een hangbaansysteem en verschillende railsystemen hebben wij de optimale routing voor het coatingproces gecreëerd. Hierdoor kunnen we moeiteloos uw producten van de ene naar de andere plek verplaatsen. Dit zorgt voor efficiency, waardoor we snel en zorgvuldig kunnen werken.

Een ander bijkomend voordeel is dat er op deze manier zo min mogelijk stof in onze producten komt en bereiken wij de levertijden die we zijn overeengekomen met onze opdrachtgevers.

De kwaliteit en levertijd zijn misschien wel de twee belangrijkste indicatoren waarop wij worden geselecteerd. Dit komt omdat wij een kleine schakel zijn in het proces van u als opdrachtgever. Als een van deze twee factoren achter zouden blijven dan stokt dat het proces en zou dat negatieve gevolgen hebben voor het product, de klantbeleving en uiteindelijk op uw merk, reputatie en uitstraling.

Materiaal

Wij werken uitsluitend met laksoorten waarvan de kwaliteit door ons beoordeeld is op de lange termijn. Daarmee zijn onze laksoorten duurzaam. Zo kijken wij onder andere naar:

  • Bestendigheid tegen UV
  • Bestendigheid tegen vettigheid
  • Vuilafstotende eigenschappen

Daar waar wij kunnen en de voordelen kunnen omarmen zullen we altijd waterverdragen producten toepassen. Soms kan dat echter niet en is dat ook niet wenselijk omdat de duurzaamheid ook bepaald wordt door de levensduur van de coating.

De glansgraad

De glansgraad van aflak is een belangrijk aspect bij het coaten van oppervlakken, omdat het de esthetiek en uitstraling van het eindproduct beïnvloedt. Aflak is een type coating dat wordt gebruikt om oppervlakken af te werken en te beschermen tegen krassen, UV-straling en corrosie. Er zijn verschillende glansgraden beschikbaar, van mat tot hoogglans. De keuze van de juiste glansgraad hangt af van verschillende factoren, waaronder de toepassing en de gewenste uitstraling.

Matte aflak

Matte aflak heeft een glansgraad van ongeveer 5% – 10% en zorgt voor een zachte, subtiele afwerking. Matte aflak wordt vaak gebruikt op oppervlakken die niet opvallend hoeven te zijn, zoals plafonds, wanden, kozijnen en meubilair. Het voordeel van matte aflak is dat het minder opvalt wanneer het vuil wordt, wat betekent dat het minder vaak schoongemaakt hoeft te worden.

Zijdeglans aflak

Zijdeglans aflak heeft een glansgraad van ongeveer 20% – 30% en zorgt voor een licht glanzende afwerking. Het wordt vaak gebruikt op oppervlakken die een licht glanseffect vereisen, zoals deuren, kozijnen en keukenkasten. Het voordeel van zijdeglans aflak is dat het vuil en vlekken beter kan weerstaan dan matte aflak en ook beter bestand is tegen slijtage.

Hoogglans aflak

Hoogglans aflak heeft een glansgraad van ongeveer 70% – 90% en zorgt voor een zeer glanzende afwerking. Het wordt vaak gebruikt op oppervlakken die opvallend moeten zijn, zoals meubels, auto’s en boten. Het voordeel van hoogglans aflak is dat het oppervlak er gladder en glanzender uitziet en ook beter bestand is tegen krassen en slijtage.

Als professionele coatingpartner kunnen wij u helpen bij het kiezen van de juiste glansgraad en u adviseren over de beste coatingoplossing voor uw toepassing.

Bij het kiezen van de juiste glansgraad voor uw toepassing is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de stijl, het ontwerp en het doel van het product. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin het product wordt gebruikt, omdat de glansgraad van invloed kan zijn op de zichtbaarheid van vuil, vlekken en krassen.

Vakmensen
Van onze directeur en oprichter Mathijs Meiling mogen we zeggen dat hij een absolute vakman en liefhebber van het vak is. Onze mensen gaan door een strenge selectie. Hierdoor hebben we alleen uitstekend gekwalificeerde mensen in dienst. Dit is niet alleen van belang voor de kwaliteit van ons werk en dus uw product, maar ook voor onze relatie met u als opdrachtgever. Wij hechten waarde aan langdurige relaties met onze opdrachtgevers en dat kan alleen als wij die ook hebben met onze medewerkers.